5 juli 2020

Första semesterveckan

Semestern rivstartade redan på lördagen förra veckan, genom en tur till mormors kolonistuga. Där badade vi i älven (två gånger!), åt tacos och kokosbollar till efterrätt, klippte gräset, gömde oss i skuggan när solen blev för stekande – underbart! På vägen stod dock regnet i backen och vi fick köra i femtio på motorvägen. Himlen var en mörkgrå närapå svart nyans, som förde tankarna till apokalyps. Jag tyckte att det kändes magiskt på nåt vis. Söndagen tillbringades hos bror, som dagen därpå skulle försätta sig i karantän till deras tillökning kommer om fyra veckor. Fick testa att sitta på hans nya motorcykel och kände mig supercool.

På måndagen bar det av till ett möbelvaruhus. Där hittade vi superfint porslin men bestämde oss för att vänta med att köpa, ville tänka över det litet först. Köpte istället ett soffbord och två nattduksbord. Kom hem och skruvade ihop soffbordet, märkte att det inte passade alls, fick ångest. Försökte trösta mig genom att bädda sängen med ett nyinköpt överkast – som visade sig vara i fel storlek. Grät och misströstade. Diskuterade vilken stil vi egentligen vill ha i vårt hem. Kom fram till att en minimalistisk boho-stil skulle passa båda våra smaker och själva lägenheten i sig. På onsdagen åkte vi således och lämnade tillbaka soffbordet, ville byta till ett annat i rotting, men det fanns inte i lager och var en utgående produkt i sortimentet. Typiskt. Hittade bordet i en två dagar gammal annons på blocket, men det visade sig vara sålt. Typiskt. Bestämde oss för att i alla fall köpa porslinet vi tittat på, men tallrikarna var slutsålda. Typiskt. 

På fredagen åkte vi för att köpa en bänkdiskmaskin. Vi var i tre affärer och alla modeller vi tittat på var slut. Typiskt. Det fick bli en maskin av ett budgetmärke som vi dock blev nöjda med. På lördagen kom pappa och mamma och hälsade på. Inför besöket passade vi på att städa – skönt att bli av med sopsortering, tvätt, disk, kompost, dammråttor etc. Pappa hjälpte oss att installera diskmaskinen och mamma gav oss en monstruös krukväxt som skrek: “boho!”

I dag tar vi det lugnt.

Inga kommentarer

Skicka en kommentar