4 feb. 2022

Ta en titt i mitt badrumsskåp

Hej och välkommen till mitt badrumsskåp! Här gömmer sig massor av veganska produkter. Eller, massor var kanske att ta i. Men tillräckligt många för en minimalist, plus några till.

Inlägget skrevs med inspiration från Ellen.

Om du kom hem till mig och nyfiket öppnade mitt badrumsskåp är detta vad du skulle se. Högst upp i en egensydd bomullspåse gömmer sig min menskopp från Lunette. Mina saker är till vänster, medan H har sina till höger.


Jag brukar inte använda smink annat än på typ nyår, så det står mest där för syns skull, som prydnadssaker nästan. Visst är de fina? Från vänster till höger:

  • Ögonskugga från Make Up Store. Den fick jag i julklapp av H för ca fem år sedan. Har faktiskt använt den några gånger, fastän den ser orörd ut.
  • Mascara från Lumene. Inköpt på Gekås innan pandemin. Borde antagligen köpa en ny. Brukar folk verkligen göra det efter 3-4 månader? Har hört att det rekommenderas.
  • Läppkrita i färgen Jenny från IDUN Minerals. Har letat efter en riktigt mörkröd nyans. Den här var nästan det jag letade efter.
  • Handkräm "björk and berries", den fick jag i födelsedagspresent i år. Jag använder inte handkräm för jag tycker det känns kladdigt om händerna, men den funkar bra att ha i ansiktet, t.ex. när jag blir torr runt näsan – luktar SÅ gott!
  • Cerat från Augustinus Bader. Även det en födelsedagspresent i år. Har aldrig varit med om att läpparna håller sig mjuka så länge.
  • Täckstift från Lumene. Min favorit! Den använder jag faktiskt både till vardags de dagar då jag jobbar och till fest när jag vill se lite extra fräsch ut.
  • Fransböjare från Åhlens. Den gör det den ska, men jag misstänker att det finns bättre varianter. Jag var snål och ville komma billigt undan, som vanligt :)

En våning ner är det mindre spännande.

  • Deodorant från Care of Gerd. Jag har alltid varit känslig för deo, både fått kli och röda märken, samt tyckt att de flesta luktar för starkt, men den här varken kliar eller luktar!
  • Tandtrådsbygel från The Humble Co.
  • Tandborste från TePe. Köper dem i flerpack så kan inte välja färg, men brukar alltid finnas några utav mina favoriter: ljusrosa, gul, grön eller vit. H brukar offra sig och ta de andra.
  • Tandkräm Eldorado. Sjukt billig och bra!
  • Två nagelsaxar.
  • Bilden på badankan döljer fula märken bakom sig…

H använder lyxigt hårvax från Maria Nila…


… och deo från c/o Gerd, samt tandtråd från Humble.


BONUS! Här får ni en tjuvkik under handfatet. Extra tandborstar, tandkräm, tandtråd m.m. Aleppo-tvål. Luktfri och svanenmärkt nagellackborttagning från Depend. I necessären gömmer det sig några nagellack som jag lånat av mamma, brukar inte måla naglarna men fick feeling sist jag var hemma hos päronen. I den fina gröna lådan gömmer sig en hårtrimmer som jag klipper mig själv och H med, samt en näshårstrimmer som H önskade sig i examenspresent förra sommaren.


Så, det var allt. Hur avslutar man ett sånt här inlägg? Jag kollar facit (aka Ellen): Vilka är favoriterna i ditt badrumsskåp?

4 kommentarer

  1. Yay vad kul att du också gjorde ett sånt här inlägg! Blev så lugn av att se och läsa detta. Jag har som ambition att banta ner mina skönhetsprylar, men som du kunde se i mitt skåp går det såhär... Å andra sidan har jag fått nästan allt i skåpet, men ändå. Ansiktskräm är egentligen det enda jag gör av med i mängd.

    Det där om att mascaran ska bytas var 3-4 månad, förresten. Gulp. Jag har nog haft min i minst ett år. Sminkar mig aldrig längre när jag jobbar hemma haha.

    SvaraRadera
  2. Roligt att se vad som finns i ditt badrumsskåp!! Försöker inte ha supermycket i mitt, går väl hyfsat ändå hehe :')

    SvaraRadera
  3. Så kul att få se! Tycker sånt är väldigt spännande :)

    SvaraRadera
  4. Jag har massa trevligt grejs i mitt skåp och är så förtjust i varenda grej... Mitt favoritsmink heter Original pot of gold, men det har jag i en låda, inte i badrumsskåpet... Har typ svårt att bestämma vad min favorit är. Kanske... min rundborste. Och min body lotion kanske :)

    SvaraRadera