10 apr. 2020

Fulländad långfredag

Långfredagen spenderades med mamma och mormor, utomhus vid mormors kolonistuga. Det var fantastiskt väder, särskilt när vinden avtog och det blev så varmt i solen att en för ett ögonblick kunde låta sig luras att det var sommar. Vi hjälptes åt att ställa i ordning utemöblerna, rensade i rabatterna, och så klippte jag gräsmattan (#stolt). En ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart… osv. Och vad vore väl påsken utan hamburgare och pommes från McDonald’s?

Nu sitter jag här med fräknig hud som osar av solsken. Härligt lugn och trött i både kropp och sinne. Med gräsklipp på strumporna och små rivsår i händerna. Tacksam för dagens (i dessa tider) icke självklara lyx, att få spendera tid med några utav sina nära.

Och än är dagen inte över. Nu ska jag fortsätta njuta, krypa upp i soffan med kaninen i famnen och se på film* tillsammans med H.

*Eftersom vi inte hittade nån film som båda ville se, såg vi på Bonde söker fru istället – en utav mina kollegor på jobbet känner nämligen en som dejtar bonden som bor i Moçambique och då blir det ju genast litet spännande. Vi var dock tvungna att spola förbi massor, speciellt de andra två bönderna, för hjälp vad cringe programmet är: ”Här är min säng, den tål hårda tag!” – NEJ TACK BEVARE MIG!

Inga kommentarer

Skicka en kommentar